Månadens anställd november 2020 - Sophia Thorsell


Mitt namn är Sophia Thorsell och jag flyttade till Göteborg för snart tre år sedan. Ursprungligen kommer jag från Kalmar med valde att flytta hit på grund av studier. Jag läser just nu mitt sista år på ekonomi och logistikprogrammet på Handelshögskolan och kommer till sommaren bli nyexaminerad. Utöver mina studier så gillar jag att träna och spendera tid med vänner och familj.


Jag började arbeta på HandelsConsulting i september 2020. Jag hade hört väldigt gott om företaget under mina studieår, och blev till sist rekommenderad av en vän. Redan under arbetsintervjun kände jag att detta var något jag ville ta del utav. Jag sitter just nu som konsult inom affärsområdet offentlig sektor. Det innebär att jag ansvarar för att bygga och bibehålla kontakter runt om i Sverige med olika kommuner och offentligt ägda bolag. Bara genom möten och samtal med olika verksamheter och beslutsfattare har jag fått många nya insikter om hur olika organisationer fungerar, samt hur de arbetar mot uppsatta mål och utmaningar.


Utöver detta har jag också hunnit sitta i två projekt, både som projektmedlem och projektledare. Jag har under min korta tid på HandelsConsulting lärt mig extremt mycket, allt från hur ett projektarbete strukturers till hur det ska genomföras och till sist presenteras. Det jag gillar med HandelsConsulting är att egna initiativ uppmuntras och att man får möjligheten att vara kreativ och testa sina egna gränser, med stöttning från medarbetare och ledningsgrupp. En vanlig arbetsvecka för mig på HandelsConsulting kan bestå av kundsamtal, möten, offertskrivning, presentationer och projektarbete.


Att få omringas med andra motiverade och ambitiösa studenter har varit väldigt inspirerande och har definitivt sporrat mig att höja min egen ambitionsnivå. Tiden på företaget har inte endast gett mig nya erfarenheter utan också många nya vänner som i framtiden kan bli kollegor eller potentiella arbetsgivare. Jag har lärt mig att utmana mig själv, sätta teori till praktik och se hur flera olika företag och verksamheter verkar.


Jag rekommenderar alla studenter att söka till HandelsConsulting, det är en fantastisk möjlighet att få arbetslivserfarenheter redan under studieperioden och träffa andra likasinnade människor. Vi studenter har mycket att erbjuda till olika företag och organisationer.

HandelsConsulting är Nordens största studentdrivna managementkonsultbolag. Genom kvalificerade konsulttjänster erbjuder vi näringslivet färsk kunskap och kompetens direkt från Handelshögskolan i Göteborg.

Prenumerationsformulär
Kontakta oss

076 - 308 10 13

  • Vit Instagram Ikon
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Edin Ikon

©2020 av HHGS HandelsConsulting AB